понеділок, 10 жовтня 2022 р.

Міністерство енергетики України розробило план заходів економного використання електроенергії населенням в період воєнного стану


З метою зменшення тривалості та кількості планових відключень електроенергії нам всім сьогодні потрібно більш свідомо віднестись до способу використання електроенергії.

Задля економного використання електроенергії населенням рекомендуємо, в першу чергу, здійснити перевірку стану власних електромереж та провести заміну ламп розжарювання на світлодіодні.

Для мешканців багатоквартирних будинків рекомендується також: встановити датчики руху в місцях загального користування; здійснювати контроль за раціональним використанням освітлення прибудинкових територій та затвердити будинкові графіки використання електрообладнання.

Аби скоротити витрати на енергоносії і зменшити навантаження на енергосистему в години пік (з 8:00 до 11:00 та з 17:00 до 22:00), необхідно змінити підхід та час використання найбільш енергоємних приладів:

– обмежити у пікові години використання електроприладів з «червоної групи»;

– не використовувати одночасно більше одного електроприладу з «червоної групи»;

– користуватись приладами з «жовтої» та «червоної» груп по черзі, щоб вони не створювали надмірного навантаження на мережу.

Електроприлади з «зеленої групи» – найменш енергоємні, безпечні для системи, їх можна вмикати протягом дня.

Немає коментарів:

Дописати коментар