четвер, 21 липня 2022 р.

Українці переплатили за газ: Нафтогаз повідомив, як і коли користувачі можуть повернути гроші

 Багато українців через плутанину у рахунках переплатили за газ. Тепер споживачі змушені звертатись за поверненням своїх грошей. Нафтогаз повідомив, як клієнтам отримати кошти від попереднього постачальника.

Наші співвітчизники не знали, що з 1 травня вони мають нового постачальника газу. Вони вносили плату за використання газу до облгазів, а потрібно було – до Нафтогазу. У компанії розповіли, як люди можуть одержати свої гроші назад.


Зазначено, що для цього потрібно написати і направити відповідну заяву попередньому постачальнику. Щоб повернути гроші, треба додати до заяви свої дані: копію паспорта та ідентифікаційного коду, а також банківські реквізити свого рахунку (з IBAN, ЄДРПОУ, МФО). Документи слід відправити на адресу для листування з облгазом.

Представники Нафтогазу наголосили, що чинного механізму переказу коштів між компаніями не існує. Тому кожен клієнт повинен сам звернутися до колишньої газопостачальної компанії. Вона у свою чергу має протягом 14-30 днів календарних днів відповісти на запит клієнта та повернути переплату. Однак терміни повернення коштів у період дії воєнного стану можуть відрізнятись.

У Нафтогазі також нагадали, що споживачі газу можуть отримати багато послуг офлайн. Партнерами організації є банки ПУМБ та Ощадбанк, де українці можуть отримати низку послуг.

У ПУМБ можна отримати акт звірки та довідку про відсутність заборгованості, підписати договір про реструктуризацію боргу, а також змінити власника домогосподарства. В Ощадбанку нададуть рахунок на оплату, а також довідку про відсутність заборгованості.



Немає коментарів:

Дописати коментар