пʼятницю, 7 травня 2021 р.

Реєстрація місця проживання буде доступна у «Дії»



Найпопулярніша держпослуга в Україні — реєстрація місця проживання — буде доступна онлайн у Дії для власників паспортів-книжечок.

У ВРУ зареєстрований відповідний законопроєкт → https://bit.ly/3h4vSD0.

Про це інформує міністр цифрової трансформації Михайло Федоров

"Після ухвалення законопроєкту послуга буде доступна усім українцям — незалежно від того, який паспорт вони мають, — паперовий або ID-картку. Крім того, ми хочемо скасувати штамп у паспорті про реєстрацію місця проживання, а також відв’язати прописку від багатьох життєвих ситуацій, де вона справді не є потрібною.
 
Сьогодні реєстрація місця проживання в тому вигляді, в якому вона існує в Україні, — це бюрократична і складна процедура, яка потребує негайних змін. Тому з першого дня нашої роботи ми намагалися зробити цю послугу максимально зручною і простою — онлайн та за кілька кліків.
 
Як є зараз?
Ви записуєтесь на приймання до ЦНАП або профільної держустанови за місцем своєї реєстрації. Не кожна установа має онлайн-запис, тому тут може знадобитись і візит до центру. Далі ви чекаєте на свою чергу декілька днів, а подекуди — навіть довше (залежно від області). 5-6 паперових документів ви збираєте в папку й особисто приходите до ЦНАП, щоб написати заявку.
 
Що зміниться?
Українці більше не витрачатимуть тижні свого часу, щоб просто повідомити державі, де вони живуть. Ми запускаємо експериментальний проєкт з електронною реєстрацією місця проживання в Дії за одну добу. Послуга буде доступна після Diia Summit в травні".

Немає коментарів:

Дописати коментар